Fostul premier israelian, Naftali Bennett, anunț șoc: Țările occidentale au blocat negocierile între Ucraina și Rusia!

Fostul premier israelian Naftali Bennett, care a jucat rolul de mediator între Moscova și Kiev la începutul războiului din Ucraina, în urmă cu un an, a declarat că țările occidentale au blocat negocierile între părțile implicate în conflict. Într-un interviu de aproape 5 ore, postat pe canaul său de YouTube, fostul premier al Israelului povestește despre modul în care au decurs negocierile la acel moment și dezvăluie că au existat „17 sau 18 drafturi” de acord între Rusia și Ucraina în timpul negocierilor.

Naftali Bennett a vorbit și despre modul în care a încercat să medieze relația dintre cele două țări și ce anume a discutat, de mai multe ori, cu Putin și Zelenski la telefon. Bennet susține că a încercat să găsească o serie de soluții  înainte de a se ajunge la o situație extremă, în care ar fi uciși foarte mulți civili, moment în care ar fi fost foarte dificil să se ajungă la un armistițiu.

Astfel că a demarat ceea ce numit „afacere Kafr Kanna”, coordonând totul cu Biden, Macron, Boris Johnson, Scholz și Zelenski.

„Am avut o dezbatere cu americanii despre șansele de reușită. Cred că exista o șansă și o să explic. Ei spuneau că nu există nicio șansă. Dar sunt două întrebări: Dacă a existat o șansă pentru încetarea focului și dacă putea fi justificată. Erau câteva probleme”.

Bennet spune că în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut cu Putin acesta a făcut două mari concesii. Prima: a renunțat la denazificare, la uciderea lui Zelenski. La patru ore de la începutul întâlnirii, Bennet l-a întrebat pe Putin dacă intenționează să-l omoare pe Zelenski, obținând cuvântul liderului de la Kremlin că nu o va face.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.