Bilanțul (negru) al cutremurelor din Turcia și Siria se apropie de 9.000 de morți!

Numărul victimelor decedate în urma cutremurelor din Turcia și Siria a ajuns la aproape 9.000. În Turcia au murit până acum 6.957 de persoane, în timp ce în Siria sunt 2.500 de morți.

Aproximativ 5.775 de clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurelor de luni.

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit luni sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, a raportat Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS). Seismul a avut loc la ora locală 04.17 (01.17 GMT), la o adâncime de aproximativ 17,9 kilometri. Cutremurul a durat aproape un minut, potrivit CNN.

La câteva ore distanță, un al doilea cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade pe scara Richter a zguduit din nou Turcia. Asta după ce, dimineaţă, un seism la fel de puternic a făcut peste 1.300 de victime atât în Turcia, cât şi în Siria.

Oficialii din România, SUA şi din alte ţări s-au declarat „profund îngrijoraţi” de urmările cutremurului devastator din Turcia şi vor să ofere asistenţă dacă turcii le vor cere ajutorul.

Premierul român a anunţat că România este pregătită să ofere asistenţă. „Gândurile noastre sunt alături de locuitorii din Turci, de familiile victimelor şi de toţi cei răniţi sau afectaţi de cutremurul devastator care a lovit Gaziantep. România este pregătită să acorde sprijin”, a scris Nicolae Ciucă pe Twitter.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.