Marius Budăi, implicare totală. Ministrul Muncii se va întâlni cu protestatarii din Sănătate: Noua lege a salarizării nu va se va construi și nu se va rescrie fără consultarea sindicatelor!

Angajații din sănătate au protestat inclusiv  în fața Guvernului și în fața mai multor spitale, și cer salarii mai mari cu 15%, altfel amenință cu greva generală.

În context, ministrul Muncii, Marius Budăi, a răspuns angajaților din sănătate în direct, la Antena 3 CNN.

”Oamenii au dreptate. După o perioadă în care, în anii 2020-2021, nu s-a continuat implementarea legii salarizării, dacă am fi fost acum cu legea salarizării aplicată la final, altfel ar fi stat situația.

Noi anul trecut am avut o tranșă de majorări în sistemul de educație și sănătate, am avut în acest an încă o majorare cu 10%. Miercuri am programat o întâlnire cu dumnealor, pentru că ei știu și toți cei din sindicate știu că eu sunt extrem de deschis, la fel și Partidul Social Democrat”, a explicat Marius Budăi la Antena 3 CNN.

Din păcate, ministrul Muncii nu poate promite nici un procent de majorare, nici o perioadă în care aceasta se va aplica.

”Să nu uităm că venim deja, de la 1 ianuarie, cu o majorare de 10%. Să nu uităm că acest guvern a avut intervenții repetate și în anul 2022, și acum, pentru măsuri de sprijin atât în economie cât și sociale. Și atât cât bugetul țării o permite în acest moment, cu siguranță, noi, în interiorul acestui buget, vom sta la discuții cu toate sistemele. Nu am cum să spun acum un procent, după ce a fost deja o majorare de 10% și asta nu decide doar ministrul Muncii, este o decizie de luat în coaliție, însă eu îi asigur de dialog, de deschidere la dialog și de faptul că noua lege a salarizării nu va se va construi și nu se va rescrie fără consultarea sindicatelor și fără un dialog real”, a mai spus Marius Budăi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.