Ministrul Marius Budăi a avut dreptate. Un europarlamentar PSD confirmă faptul că România va putea renegocia PNRR!

Ministrul Muncii, Mariua Budăi, a avut dreptate. Eforturile sale și ale liderilor PSD pe tema renegocierii PNRR au dat. La acest aspect se adaugă și implicarea totală a europarlamentarilor PSD.

Astfel, europarlamentarul Victor Negrescu a anunțat, miercuri, că solicitările PSD privind modificarea Planurilor de Redresare și Reziliență au fost transpuse în regulamentele europene.

„Am reușit! Solicitările Partidului Social Democrat, cuprinse în amendamentul pe care l-am propus și negociat la nivel european, prin intermediul cărora Planurile de Redresare și Reziliență pot fi modificate mai ușor, au fost transpuse în regulamentele europene. Comisia Europeană tocmai a transmis către statele membre un nou ghid privind modul în care se pot face aceste modificări.

Câteva idei generale preluate din amendament și care sunt prevăzute în noul regulament:
– se recomandă ca toate modificările aduse planului să fie propuse până la data de 30 aprilie 2023. Este evident, astfel, că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene trebuie să inițieze de urgență demersul și să poarte negocieri, în beneficiul României, pentru a aduce modificările necesare. Este singura și ultima ocazie de a face acest lucru, ulterior o să fie imposibil de realizat;
– modificările pot fi justificate prin prisma impactului generat de războiul din Ucraina sau de schimbările în fluxurile economice și comerciale;
– obiectul optimizărilor poate avea în vedere atât proiectele, cât și reformele și trebuie să corespundă, în continuare, recomandărilor specifice de țară și elementelor generale din regulament, cu accent pe menținerea obiectivelor de mediu și a celor digitale;
– Comisia Europeană o să vină cu un răspuns mai rapid la aceste modificări și va sprijini statele membre în acest sens.
Se dovedește, încă o dată, faptul că Partidul Social Democrat este astăzi formațiunea politică care livrează cu profesionalism lucruri importante pentru România în plan european.

*Documentul trimis către statele membre cuprinde atât modificările generale care pot fi aduse planurilor, cât și cele ce rezultă din includerea componentei de energie: https://commission.europa.eu/…/guidance-recovery-and… , a transmis Victor Negrescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.