Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, trage un semnal de alarmă în privința lipsei de transparență a instituțiilor europene

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a criticat în PE, în prezența comisarului pentru administrație și buget, Johannes Hahn, lipsa de transparență a instituțiilor europene.

“Sigur, dacă nu era cazul acesta de corupție (n.r.- eurodeputatul grec, Eva Kaili, unul dintre vicepreședinții Parlamentului European), pe care atât noi, eurodeputații, cât și oamenii de bună-credință îl regretăm, pentru că aduce o pată pe instituția pe care o reprezentăm, nu știu dacă aveam o dezbatere în acest sens. Cred că, periodic, atât Comisia Europeană cât și noi, Parlamentul European, trebuie să ne propunem să analizăm și activitatea ONG-urilor care lucrează cu bani europeni”, a punctat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini, care a catalogat drept o greșeală afirmația că toate aceste ONG-uri sunt corupte.

De asemenea, Maria Grapini a  tras un semnal de alarmă în privința lipsei de transparență a Comisiei Europene, în cazul anumitor contracte.

În sprijinul afirmațiilor sale, europarlamentarul umanist a reamintit situația contractelor încheiate în pandemie, referitoare la achiziția de vaccinuri anti-Covid-19, dar și a celor care vizează anumite studii.

„La noi, în România, există un proverb care spune că „peștele de la cap se strică”. Concret, nu știm nici măcar noi, membrii Parlamentului, cum se fac aceste licitații, de aceea cred și propun, în același timp, să existe periodic o analiză a activității ONG-urilor care lucrează cu bani europeni. Este nevoie de  transparență și de o trasabilitate cunoscută a celor care finanțează ONG-urile”, a mai spus Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.