Nicușor Dan declară război „uriașei corupții” din zona imobiliară din România: Modul în care se construieşte în Capitală este de siguranță națională!

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, avertizează asupra „uriaşei corupţii” din zona imobiliară din România, care periclitează siguranţa românilor. Edilul și-a exprimat speranța să fie condamnați corupții înainte de producerea unui cutremur de dimensiunile celui din Turcia, şi nu după ce acesta se va fi produs.

Nicuşor Dan a declarat că modul în care se construieşte în Capitală şi, de altfel, în întreaga Românie este o chestiune de siguranţă naţională. Edilul susţine că instituţiile care ar trebui să supravegheze modul în care se construieşte în Bucureşti nu sunt la înălţimea obiectivelor pe care şi le-au asumat.

”Dacă vorbim de cutremur, experienţa pe care o vedem acum, în Turcia, ne spune ceea ce eu spun de foarte multă vreme, şi anume că modul în care se construieşte în România şi în Bucureşti esti o chestiune de siguranţă naţională şi, din păcate, repet, instituţiile care ar trebui să supravegheze modul în care se construieşte în Bucureşti nu sunt la înălţimea obiectivelor pe care ar trebui să le aibă.

Prin PUZ-urile de sector, au stabilit instanţele că s-a permis în mod nelegal construirea, în plus, cu zeci de milioane de metri pătraţi şi de doi ani de zile, de trei ani de zile nu a existat nicio reacţie de la instituţiile de control ale statului. Asta este chestiunea asupra căreia trebuie să toţii să ne aplecăm şi fără discuţie că există o uriaşă corupţie în zona de construire. Eu sper ca corupţii din zona imobiliară să ajungă în puşcărie înainte de a avea un cutremur şi nu după, cum se întâmplă în Turcia”, a spus Nicuşor Dan.

Edilul Capitalei a adăugat că instituţia pe care o conduce poate să accelereze expertizarea clădirilor şi a făcut acest lucru astfel că există sute de clădiri pentru care primăria Capitalei a plătit expertizarea şi sunt zeci de clădiri pentru care au făcut proiectarea şi pot începe şantierele.

”Pentru o parte din acestea avem finanţare pe de o parte din PNRR, pe de altă parte am depus cerere de finanţare la Programul Naţional gratuit făcut de Ministerul Dezvoltării”, a precizat primarul Nicuşor Dan.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.