Eurodeputatul Maria Grapini cere, în plenul PE, sprijin pentru fermierii români: „Riscăm să rămână pământurile nelucrate!”

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a cerut, în cadrul unei intervenții tranșante în plenul PE, sprijin pentru fermierii români! Concret, eurodeputatul Grapini nu vrea ca, la nivel european, să mai existe discriminare între fermierii din Estul și cei din Vestul Europei.

“Situația fermierilor se degradează de la zi la zi! Răspunsurile pe care le-ați dat, domnule comisar, la întrebările puse nu-i încurajează pe fermieri. Chiar Comisia Europeană a arătat creșterea spectaculoasă a prețurilor gazelor. Mai mult, Comisia a arătat că, acum, nu avem capacitatea de acoperire cu necesarul de îngrășăminte. Ce să facă, în aceste condiții, fermierii din țara mea, din România, domnule comisar, dacă nu putem să le răspundem de ce la nivel european subvenția este diferită? Pentru că nu avem două Europe, ci una singură!”, a punctat Maria Grapini, care a adăugat că deși România are un sol foarte bun pentru agricultură, condițiile de utilizare a acestuia nu sunt la nivelul celorlalte state și acest aspect îi afectează pe fermieri.

Potrivit eurodeputatului PUSL, securitatea alimentară trebuie pusă pe primul plan.

În contextul în care comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală, Janusz Wojciechowski, prezent în plen, a precizat că nu are în plan alte măsuri pentru revitalizarea situației, Maria Grapini l-a întrebat punctual: “Aveți de gând ca, la jumătatea cadrului financiar, să regândiți PAC-ul, cu un buget mai mare? Puteți găsi soluții alternative de finanțare pentru că, cu acei 50 de euro/hectar, un fermier nu poate face nimic și, astfel, riscăm să rămână pământurile nelucrate?”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.