Volodimir Zelenski, mesaj tranșant pentru Maia Sandu: Republica Moldova poate miza pe sprijin din partea Ucrainei în cazul unui conflict cu Rusia!

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că planul Rusiei de a înlocui conducerea în Moldova a fost confirmat, nu numai de serviciile de informații ucrainene, ci și de țările europene.

Zelenski susține că dorința Moscovei e inclusiv să aibă sub control aeroportul din Chișinău pentru a putea să transporte soldați și echipamente ca să deschidă un nou front în Ucraina dinspre Transnistria.

Rusia are circa 2.000 de oameni staționați în Transnistria și se vorbește despre faptul că ar vrea să deschidă de pe teritoriul Moldovei un nou front către Ucraina.

Întrebat în cadrul unui interviu pentru „La Repubblica” cum ar reacționa daca Maia Sandu i-ar cere ajutorul, președintele ucrainean a răspuns: „Am transmis această informaţie preşedintei Maia Sandu. Ea a fost confirmată şi de ţările europene la scurt timp după aceea”.

El a mai spus că preşedinta Maia Sandu nu i-a cerut niciodată ajutorul, dar i-a mulţumit pentru informaţii. „Ea cunoaşte foarte bine situaţia noastră. Ucraina va fi întotdeauna gata să ajute Moldova”, a asigurat Volodimir Zelenski.

Zelenski a explicat și de ce ar fi un interes atât de mare pentru ruși să preia controlul asupra Chișinăului. „Ruşii plănuiesc toate acestea de mult timp. Cu toate acestea, Moldova şi Rusia nu au o frontieră de stat comună. Deci, cum ar trebui să-şi pună în aplicare planul (de a deschide dinspre Moldova un nou front în Ucraina – n.r.)? De unde ar urma să trimită acolo trupele şi echipamentul lor? Ruşii au nevoie de aeroporturi pentru asta. Dar acum există un singur aeroport în Moldova, în capitala Chişinău. Aşa că trebuie să folosească acest aeroport şi toate resursele Transnistriei”, a spus liderul ucrainean.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.