Violeta Alexandru pune „punctul pe i”: Niciun moment acest guvern nu și-a pus problema desființării vreunei pensii speciale!

Deputatul Forța Dreptei, Violeta Alexandru, a precizat că în privința așteptărilor oamenilor – niciun moment acest guvern nu și-a pus problema desființării vreunei pensii speciale.
„A celor care se pot desființa, doar să existe voință politică. PSD le-a înființat, în timp, pe toate, mai puțin pe cele din justiție care sunt de la PNL.
Cum a dispărut M.Budăi/PSD într-un moment important pentru România, circulă prin presă ceva scris, pare un comunicat. Comunicatul e clar – nu și-au propus nicio desființare.
Drept e că nici nu scrie în PNRR ceva despre desființare. Nu că, dacă nu scrie, o țară nu poate face așa cum e corect.
Trebuie rase toate pentru că sunt scăpate lucrurile total din mână. Ne trebuie un moment T0 și după ce curățăm:
– haosul în acordarea de sporuri, sfidarea pe față în înghesuirea a tot ce se putea ca să crească ultimul venit/ultimele venituri (pensionarilor din sistemul public nu li se recunoaște nici acum dreptul de a beneficia de sporurile pentru care s-au plătit contribuții),
– administrația de angajați care nu merită niciun leu la salariu din banii contribuabililor, darămite o pensie specială (indicatori de performanță în sistemul public),
– practicile piloase de încadrare în grupe, în sistemul public, care reduc vârsta de pensionare. Tot pe aceeași temă, legea de interzicere a cumulului pensiei cu salariul la stat e blocată de actuala majoritate.
– sistemul public de cei care nu au avut nicio incompatibilitate (ăsta e principalul motiv invocat pentru acordarea pensiei speciale), au câștigat în plus dar și-au depus și dosar pentru pensie specială,
mai vedem care domenii din sistemul public merită ce abordare aparte din partea statului, pe ce perioadă, pentru cine. Sunt pentru pensii doar pe contributivitate. Din venituri nu chiar mici fiecare își poate face rezerve în sisteme private de pensii”, a punctat Violeta Alexandru.
Potrivit deputatului Forța Dreptei, nu va fi nicio reformă autentică în contextul în care nu există voință în actuala Coaliție.
„Nu avem acolo lideri politici care să asume această temă și să facă tot ceea ce trebuie făcut. Se ascund și fac de mântuială lucrurile. Pierdem niște ani, ratăm încă un moment anunțat ca fiind momentul de curățenie în domeniul pensiilor.
Vă reamintesc. Un pensionar “special” are două părți în pensie, una pe contributivitate – plătită din BASS și una specială – acordată pe o lege specială, care ține cont de ultimele venituri, plătită de la bugetul de stat, din taxele și impozitele celor care muncesc. Cei din sistemul de apărare au o singură parte, calculată toată pe o lege specială. Adică și polițiștii (care au drept la grevă/sindicat) și funcționarii cu statut special din penitenciare și militarii”, a conchis fostul ministru al Muncii.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.