Zeci de mii de români vor avea reduceri de 50% la facturile de energie!

Peste 60.000 de oameni vor avea parte de o reducere de 50% pentru facturile de energie. Iată care sunt românii care vor beneficia de acest avantaj și în ce condiții a fost luată această decizie.

Zeci de mii de români au primit o veste uriașă. Aceștia vor beneficia de o reducere de 50% la energie electrică la jumătate de preț. Această reducere se va face în baza unei legi mai vechi. Prevederea legislativă a fost adoptată în anul 1996 și ar urma să se aplice din acest an. Vizați de această reducere sunt românii care locuiesc în 21 de unități administrativ-teritoriale din zona Munților Apuseni și alte câteva județe.

Reprezentanții Prefecturii Alba au avut un dialog cu compania Electrica Furnizare, în care au fost analizate solicitările transmise prin intermediul a 21 de UAT-uri din județul lor. În urma acestui dialog, concluzia a fost că în peste 87,53% din locurile de consum analizate se poate acorda reducerea de 50%.  Pentru restul de 12,47% s-a demarat un dialog cu primăriile pentru aducerea în conformitate, deoarece din punct de vedere al Electrica Furnizare SA acestea erau neconforme.

Totodată, furnizorul de energie Electrica Furnizare a mai subliniat că, în contextul modificărilor legislativ care prevăd măsuri de sprijin aplicate clienților, a fost nevoit să facă dezvoltări semnificative în ceea ce privește sistemul informativ de facturare, astfel încât să poată fi făcută evidențierea beneficiilor acordate consumatorilor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.