Zelenski avertizează: Dacă trupele ruse reuşesc să cucerească Bahmut, vor avea „drum deschis” spre capturarea altor oraşe cheie din estul ţării!

Dacă trupele ruse reuşesc să cucerească Bahmut, oraşul ucrainean care a devenit recent epicentrul luptelor dintre cele două armate, vor avea „drum deschis” spre capturarea altor oraşe cheie din estul ţării, a avertizat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un interviu pentru canalul de televiziune CNN.

În cadrul interviului menționat, liderul de la Kiev şi-a argumentat decizia de a menţine trupele ucrainene oraşul în care şi-au pierdut viaţa numeroşi soldaţi din ambele tabere şi a cărui populaţie s-a redus de la 70.000 la mai puţin de 5.000 de locuitori, relatează Agerpres, care citează agenţiile EFE şi AFP.

„Este o chestiune tactică pentru noi”, a spus Zelenski, înainte de a insista că înalţii săi comandanţi militari susţin în unanimitate prelungirea apărării oraşului după săptămâni de atacuri continue ale ruşilor.

„Înţelegem că, după Bahmut, ei (ruşii – n.red.) ar putea merge mai departe. Ar putea merge la Kramatorsk, ar putea merge la Sloviansk, ar fi un drum deschis pentru ruşi după Bahmut pentru a ajunge în alte oraşe din Ucraina, în direcţia (regiunii) Doneţk”, a explicat șeful statului ucrainean.

„De aceea, oamenii noştri sunt acolo”, a adăugat preşedintele ucrainean. El a mai spus că motivaţiile sale pentru păstrarea oraşului sunt „foarte diferite” de obiectivele Rusiei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.