Ciolacu nu mai acceptă jumătăți de măsură în privința pensiilor speciale: Trebuie impozitate, dacă depășesc un anumit plafon, însă legea nu se poate aplica retroactiv!

Președintele PSD Marcel Ciolacu a precizat, miercuri, că pensiile speciale care depășesc un anumit plafon vor fi impozitate „în funcție de mărime”.

Potrivit liderului PSD, „trebuie închisă această discuție” referitoare la pensiile speciale.

Despre pensiile militare, Ciolacu a menționat că s-a uitat „peste media” lor și că „nu este una care să sară de bunul simț”.

„S-a ajuns la această emoție și la această discuție nu numai din interese politice, pentru că această discuție aduce procente cu Robin Hoozi indiferent de partid politic, dar s-a exagerat legislativ. Nu poți să soliciți o legislație să câștigi mai mult decât câștigai când erai în activitate. Trebuie închisă această discuție”, a declarat președintele PSD. Acesta spune că pensiile speciale ar trebui impozitate, însă legea nu se va aplica retroactiv. „Pensiile care depășesc un anumit plafon, acelea vor avea în funcție de mărime o anumită impozitare. Nimeni în lume nu poate veni cu o lege care să fie retroactivă. De aceea trebuie să venim cu ceva sustenabil corect și acceptat de CCR. Deciziile CCR nu se comentează, se pun în aplicare”,a completat Ciolacu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.