Liderii AUR pun tunurile pe ministrul Afacerilor Externe privind eșecul aderării la Schengen și „scandalul Bâstroe”: Bogdan Aurescu sfidează mandatul pe care Parlamentul i l-a dat!

Deputatul AUR, Dan Tănasă, a precizat că, astăzi, ar fi trebuit ca  să avem darea de seamă a ministrului Aurescu în plenul Camerei Deputaților la „Ora Guvernului”, invitat de către grupul AUR.
Doar că, deși știa de această invitație de mai bine de o săptămână, domnul Aurescu a decis să nu vină pentru a da explicații în fața românilor, a mai spus Tănasă.
 Potrivit reprezentantului AUR, ministrul Aurescu ar fi trebuit să dea explicații, în primul rând, cu privire la eșecul aderării României la spațiul Schengen și măsurile avute în vedere pentru îndreptarea acestui obiectiv ratat. Al doilea subiect pentru care ar fi trebuit să dea informații este cel referitor la lucrările efectuate de autoritățile ucrainiene la Canalul Bîstroe fară aprobarea părții române, mai spune Dan Tănasă.
„Prin refuzul de a participa la „Ora Guvernului”, Bogdan Aurescu sfidează mandatul pe care Parlamentul i l-a dat! Guvernul este numit de Parlament, iar miniștrii trebuie să vină să răspundă în faţa Parlamentului, a românilor, de fiecare dată când sunt chemați.
 Îl aşteptăm pe Bogdan Aurescu, la fel cum îl așteptăm și pe Raed Arafat, să vină să răspundă întrebărilor Parlamentului, să dea socoteală pentru domeniile pe care le coordonează”, a conchis deputatul AUR.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.