Kelemen Hunor, despre rocada PNL-PSD la guvernare: „Se poate face în câteva zile!”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că nu vede niciun motiv pentru care rocada la guvernare între PNL şi PSD nu s-ar face, aşa cum s-a stabilit prin protocolul coaliţiei. ”În acest moment nu vreau să mă bag şi nu accept să fiu împins în acest schimb între PNL şi PSD. Eu cred că trebuie să se facă această rocadă şi cred că se poate face în câteva zile”, afirmă el.

Coaliția de guvernare pregătește rocada dintre PSD și PNL, așa cum a fost ea stabilită în protocolul semnat la intrarea la guvernare. Rocada ar urma să aibă loc la sfârșitul primăverii.

”Eu nu văd niciun motiv să nu se întâmple şi care ar fi scuza că nu se întâmplă. Există un acord semnat între PSD şi PNL, acordul se pune în aplicare undeva până la sfârşitul sesiunii parlamentare, eu cred că în iunie, sau în primele zile din iunie, ultima perioadă după sărbătorile care urmează şi se va face. Nu văd niciun motiv şi ce scuze ar inventa cineva să nu se facă. Nu-și permite nici PSD-ul să nu facă și nici PNL-ul, până la urmă.  Eu cred că  se va face. Sigur, interesul e foarte mare, pentru că este ceva fără precedent în România. (…) Eu cred că se va face”, a afirmat Kelemen Hunor, la B1 Tv.

Liderul UDMR a precizat că ”nu ar trebui nicio negociere” între cele două mari partide din coaliţie, întrucât lucrurile au fost deja stabilite, prin protocolul pe care UDMR nu l-a semnat.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.