Nicușor Dan, implicare totală: Municipalitatea continuă expertizarea imobilelor construite în perioada interbelică în centrul Bucureștiului!

Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) continuă expertizarea imobilelor construite în perioada interbelică în zona centrală a Bucureştiului, a declarat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

El a scris, marţi, pe Facebook, că în ultima perioadă specialiştii au efectuat expertizarea tehnică în scopul consolidării şi reabilitării pentru imobile din: strada Armenească 17A, strada Căderea Bastiliei nr. 16, bulevardul Hristo Botev nr. 13-13A, strada Ivo Andric nr. 4, strada Londra nr. 20, Piaţa Romană nr. 1, Calea Victoriei nr. 124.

Primarul general al Capitalei a reamintit că AMCCRS are în derulare două acorduri cadru pentru expertizarea a circa 200 de imobile cu o suprafaţă construită de aproximativ 500.000 de metri pătraţi.

Nicuşor Dan a spus că un acord cadru semnat în noiembrie 2021 are ca obiect „Servicii de expertizare tehnică, elaborare studiu istoric şi temă de proiectare pentru imobile din Bucureşti, pentru consolidarea şi reabilitarea/refuncţionalizarea acestora”, în baza căruia vor fi expertizate tehnic aproximativ 160 clădiri cu o suprafaţă totală de aproximativ 350.000 de metri pătraţi.

Un alt acord cadru care are ca obiect „Servicii de expertizare tehnică pentru imobile din Municipiul Bucureşti, în scopul consolidării acestora”, în baza căruia vor fi expertizate tehnic 40 clădiri, cu o suprafaţă totală de circa 150.000 de metri pătraţi.

Nicuşor Dan a adăugat că, anul trecut, în baza celor două acorduri cadru, au fost expertizate 34 de imobile.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.