Republicanii pun presiune pe Biden și Partidul Democrat privind războiul din Ucraina

Partidul Republican pune mari presiuni pe Joe Biden și Partidul Democrat. Republicanii cer de urgență oprirea escaladării conflictului din Ucraina. 

După Donald Trump, Ron DeSantis a luat atitudine cu privire la războiul din Ucraina. Guvernatorul Floridei susține că America trebuie să aibă cu totul alte priorități decât răfuiala dintre  Volodimir Zelenski și Vladimir Putin.

În discursul rostit la Fox News, Ron DeSantis a precizat:

„Apărarea Ucrainei împotriva invaziei Rusiei nu este un interes vital al SUA.

În timp ce SUA are multe interese naționale vitale precum securizarea granițelor noastre, gestionarea crizei din cadrul armatei noastre, securitatea și independența energetică, controlul puterii economice, culturale și militare a Partidului Comunist Chinez, sunt implicate într-o dispută teritorială dintre Ucraina și Rusia care nu este un interes național vital”, a declarat politicianul american, citat de Politico.

De asemenea, guvernatorul Floridei a declarat că pentru instituțiile americane, „pacea ar trebui să fie obiectivul”, nu amplificarea războiului. Mai mult, el a avertizat că expedierea de arme și trimiterea de trupe în teritorii străine de conflict „ar risca să atragă SUA într-un conflict, un război fierbinte între cele mai mari două puteri nucleare ale lumii”.

„Nu putem acorda prioritate intervenției într-un război străin în escaladare față de apărarea propriei nostre patrii, mai ales că zeci de mii de americani mor în fiecare an din cauza traficului de narcotice, din cauza graniței noastre deschise și arsenalul nostru de amre critice pentru propria noastră securitate ce se epuizează rapid”, a concluzionat guvernatorul.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.