Drulă, atac dur la adresa lui Ciucă și Ciolacu: PNL și PSD doar mimează eliminarea pensiilor speciale!

Președintele USR, Cătălin Drulă, a acuzat din nou PSD și PNL că doar mimează că vor eliminarea privilegiilor numite pensii speciale.

Drulă a susținut că USR a depus în Parlament două proiecte de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor și primarilor, proiecte perfect constituționale, dar care sunt blocate de PSD și PNL. Drulă l-a și provocat pe Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, să spună sincer, deschis, dacă vrea menținerea acestor privilegii, iar dacă nu vrea, atunci să voteze proiectele.

Drulă a mai afirmat că premierul Nicoale Ciucă, președintele PNL, e direct vizat în cauză deoarece are o pensie specială de 18.000 de lei, pe lângă uriașa indemnizație de prim-ministru.

Totodată, liderul USR a mai susținut că reproșurile lui Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, legate de plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii fixat în PNRR sunt doar niște pretexte deoarece procentul pentru pensii anul acesta e de 7,8% din PIB, deci dacă PSD chiar voia să mărească pensiile oamenilor, o putea face.

Președintele USR a mai susținut că dacă pensiile speciale nu se desființează, ni se vor bloca bani din PNRR. De asemnea, a insistat că nu trebuie să facem reformele din Plan pentru că ne obligă Bruxelles-ul, ci pentru noi, pentru a trăi într-o Românie mai bună. Neîndeplinirea acestor reforme și neîncasarea banilor ar fi „o trădare de țară”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.