George Simion pune tunurile pe președintele ASF și anticipează falimentul Euroins: „Guvernul Ciucă trebuie să ia o măsură drastică!”

Nicu Marcu, președintele ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) a refuzat să se prezinte în fața Parlamentului, după ce a fost chemat să dea explicații despre haosul din industria polițelor RCA. George Simion, președintele AUR, susține că gestul oficialului care încasează lunar 12.000 de euro este o sfidare la adresa românilor. De asemenea, deputatul l-a criticat aspru pe premierul Nicolae Ciucă.

Președintele AUR, George Simion, este revoltat. Deputatul susține că după City Insurance urmează falimentul Euroins, ceea ce va determina o nouă explozie a prețurilor la polițele RCA.

„Măcar pe cei de la ASF i-au chemat USR-iștii (n.r. – în Parlament), dar problema e aceeasi, dezastrul din piața asigurărilor, se prefigurează un nou faliment, a unei companii care are peste 30% din piață. A spus-o și președintele Camerei Deputaților.

Mie mi se pare că ASF nu și-a făcut treaba la timp, iar acum avem nevoie de o decizie curajoasă a statului român. Decizia cu plafonarea e suficientă pentru ieșirea din mandat a oficialilor ASF. Trebuie luată activele de la principalul jucător de pe piața de asigurări”, a declarat George Simion, pentru România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Guvernul Nicolae Ciucă ar fi responsabil în totalitate de falimentul Euroins, crede liderul AUR.

„Cresc prețurile pentru că nu ia nimeni piața de asigurări ieftină a City Insurance, asta ne-au spus cei de la ASF.

Actuala guvernare asistă impasibilă pentru că sunt oamenii lor la adresa instituțiilor. Oamenii statului, așa cum a zis Rareș Bogdan”, a mai transmis Simion.

George Simion a anunțat că joi, de la ora 11:00, se va deplasa la ASF, pentru a discuta cu oficialii instituției. Președintele AUR susține că-și dorește discuții tete-a-tete cu Nicu Marcu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.