Premierul Ciucă pune „punctul pe i”: România încă așteaptă acordul părții ucrainene pentru a putea efectua măsurători pe Dunăre!

Premierul Nicolae Ciucă susține că încă așteaptă acordul lui Volodimir Zelenski pentru ca partea română să poată efectua măsurători în Dunăre.

Scandalul „Bâstroe” pare că se apropie de final. În ultimele zile s-a comunicat destul de puțin despre intervenția ucrainenilor din Dunăre, la nivel guvernamental, iar ultima declarație pe marginea acestui subiect aparține premierului Nicolae Ciucă.

Miercuri, în timpul unei conferințe de presă susținută la Călărași, Nicolae Ciucă a declarat că echipele românești sunt pregătite să înceapă măsurătorile pe Canalul Bâstroe și pe brațul Chilia, dar încă mai așteptă ca oficialii din Ucraina să le dea acceptul:

„A fost o întâlnire tripartită între reprezentanţii Comisie Europene, partea tehnică ucraineană şi partea tehnică a României. A fost agreat un protocol pentru perioada imediat următoare.

Din datele care mi-au fost raportate, urma ca în acord cu partea ucraineană şi reprezentanţii Comisiei Europene să primim aprobare pentru măsurători pe braţul Chilia, pe partea ucraineană şi pe canalul Bâstroe.

Acum azi, înainte să plec de la Guvern, nu aveam date privind aprobarea. Ca atare, când va veni aprobarea, echipele vor merge în teren, dacă nu se va clarifica situaţia cu partea ucraineană”, a declarat Nicolae Ciucă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.