Cristian Ghinea acuză: La Ministerul Fondurilor Europene se organizează un concurs trucat pentru a angaja un colonel din SRI pe post de director general!

Fostul ministrul al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, susține că la minister se organizează un concurs trucat pentru a angaja un colonel din Serviciul Român de Informații pe post de director general. În replică, actualul ministru, Marcel Boloș, a afirmat că acuzațiile sunt false și că nu există nicio încercare de a aranja un astfel de concurs.

„Toată lumea din minister știe că acest concurs va fi câștigat de Liliana Angel, după ce a fost respins, de altfel, singurul contracandidat serios, care a mai fost director general în minister. Este genul acela de teatru în care toată lumea știe rezultatul, obișnuința lui Marcel Boloș de a organiza concursuri pe care le câștigă preferații săi. (…) În acest caz vorbim despre un colonel SRI, un serviciu secret se bagă în zona tehnică a ministerului care decide toate fondurile europene,” a declarat Ghinea.

Fostul ministru USR al Fondurilor Europene a afirmat că a cunoscut-o în timpul mandatului său pe Liliana Anghel, cea pentru care acum susține că s-ar fi organizat un concurs trucat.

Ghinea a relatat că Anghel era în 2020 unul dintre secretarii săi de stat și că s-ar fi recomandat drept ofițer SRI, cu gradul de colonel.

În replică, actualul ministrul al Fondurilor Europene, a afirmat la Realitatea Plus că nu există concursuri trucate și că totul este organizat perfect legal.

Este foarte suspicioasă poziția domnului Ghinea, pentru că pe contracandidatul, fost subaltern al dumnealui, adus în minister de către dumnealui (C. Ghinea – N.A.), care a dorit să participe la concurs, nu a fost în stare să-și completeze dosarul cu documentele care-i sunt necesare. Dacă era cel mai bun și deținea competențele cele mai bune era promovat. Deci, fără niciun fel de discuție, concursurile se desfășoară corect, nu există niciun fel de bazaconii, așa cum sugerează dl. Ghinea.

Întrebat ce știe despre persoana despre care Crisitan Ghinea a afirmat că s-ar fi trucat concursul, Marcel Boloș a afirmat că „el nu s-a interesant de cine participă și cine nu participă la concurs”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.