Eurodeputatul Maria Grapini critică acceptarea de către guvernele României a tot ce se recomandă de la Bruxelles, fără a se lua, în contrapondere, măsuri adecvate de protecție a populației!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, critică dur acceptarea de către guvernele României a tot ce se recomandă de la Bruxelles, fără a se lua, în contrapondere, măsuri adecvate de protecție a populației.

„România, românii, nu pot să preia din Uniunea Europeană toate lucrurile care ni se impun fără ca, din punct de vedere instituțional, România să nu găsească soluții adecvate pentru cetățeni. Pentru că, în caz contrar, cetățenii și firmele rămân cu această presiune din partea UE!”, a punctat eurodeputatul Grapini, care a mai spus că, din păcate, țara noastră și-a asumat foarte multe lucruri proaste, precum jalonul 114, pe energie, sau jalonul pe pensii, în urma cărora vom pierde bani.

În sprijinul afirmațiilor sale, Maria Grapini a dat exemplul Belgiei. Concret, europarlamentarul PUSL, care are un apartament la Bruxelles, a precizat că, recent, a primit factura pe energie, dar și corecțiile adecvate, în sensul că factura era cu minus 175 de euro.

“Cetățenii din Belgia primesc acum înapoi bani pentru facturile mari la energie!”, a completat Maria Grapini.

De asemenea, eurodeputatul PUSL a taxat incapacitatea tuturor guvernelor postdecembriste de a elabora o lege a pensiilor echitabilă, care să aibă la bază principiul contributivității.

“Din 1990, se tot discută de o rezolvare a legii pensiilor. Îmi pare rău, dar trebuie să o spun că niciun guvern nu a reușit să facă o lege a pensiilor echitabilă. Am ajuns la diferență de la unu la o sută între pensii. Este inadmisibil, nu se poate așa ceva! Nu există o altă țară în care să existe asemenea discrepanțe între pensii!”, a precizat Maria Grapini.

Deși a menționat că funcționarii publici trebuie plătiți satisfăcător, în funcție de responsabilități, eurodeputatul umanist a considerat de neconceput ca statul român să ofere doar la 10.000 de oameni, din milioane de români, pensii uriașe, nejustificate, necalculate pe principiul contributivității.

“Cred că soluția este ca, la masa discuțiilor, să se așeze nu numai ministrul Budăi ci, pe segmentul lor de responsabilitate, miniștrii de Interne, Apărare, Justiție etc care să își formuleze, cu argumente, poziția. Doar împreună pot scoate o lege a pensiilor echitabilă”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.