Premierul Japoniei, vizită în Ucraina. Întâlnire Fumio Kishida-Voolodimir Zelenski, la Kiev!

Încă un anunț mare pentru Volodimir Zelenski. Aliații NATO încep să facă din ce în ce mai multe vizite pe teritoriul președintelui susținut de SUA. Astăzi, un nou lider proeminent se va întâlni cu liderul ucrainean la Kiev. 

Volodimir Zelenski îl va primi marți, 21 martie, la Kiev, pe premierul Japoniei, Fumio Kishida. Oficialul de la Tokio i-a promis lui Volodimir Zelenski „solidaritate și sprijin neclintit” în lupta contra lui Vladimir Putin. Mesajul a fost transmis de Ministerul de Externe al Japoniei.

Potrivit presei internaționale, Fumio Kishida ar fi primit presiuni pentru a efectua vizita la Kiev, din moment ce Japonia este stat membru G7, iar în luna mai va găzdui summitul grupului. De asemenea, el a declarat în repetate rânduri că o vizită la Kiev este „luată în considerare”, deși provocările legate la securitate și logistică ar putea reprezenta un obstacol major.

Luni, premierul Japoniei se afla în India. Consilierii săi au transmis că Fumio Kishida va zbura în Polonia, de une va lua trenul, pentru efectuarea vizitei la Kiev.

Ministerul de Externe de la Tokio a mai precizat că premierul Japoniei își va exprima „respectul pentru curajul și perseverența poporului ucrainean” și de asemenea, va oferi „solidaritatea și sprijinul neclintit pentru Ucraina din partea Japoniei și a G7, prezidat de țara sa”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.