România a primit acordul din partea Ucrainei să facă măsurători pe canalul Bîstroe

România a primit acordul din partea Ucrainei să facă măsurători pe canalul Bîstroe, anunță Realitatea PLUS. 

Potrivit unor surse oficiale din Ministerul Transporturilor, măsurătorile pe Canalul Bîstroe încep chiar de miercuri, 22 martie. Decizia a fost luată după consultările de luni pentru Bîstroe între părțile română și ucraineană.

În urma dragărilor făcute de Ucraina pe Bîstroe, adâncimea a depășit cu cel puțin 2 metri ce se stabilise, ajungând până la 9 metri, potrivit surselor citate de Realitatea PLUS.

Anunțul legat de măsurătorile pe Bîstroe vine după ce inițial nu a fost dat acordul decât pe Chilia, și nu pe toată lungimea cerută de partea română. Inițial, autorităţile române și ucrainene au stabilit ca experții români să înceapă în 15 martie măsurătorile pe braţele Chilia şi Bîstroe, pentru problema adâncimii dragării și influența asupra mediului.

Unda verde pentru verificarea dragărilor pe canalul Bîstroe vine la mai bine de o săptămână de la anunțul privind acordul parțial dat de Ucraina. Kievul a transmis părții române acordul pentru efectuarea de măsurători pe brațul Chilia (partea ucraineană), începând de vineri, 17 martie, însă nu și pentru Canalul Bîstroe.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.