Dezinformare uriașă a Federației de Fotbal de la Budapesta. UEFA nu permite afişarea hărţii Ungariei Mari!

FRF a solicitat un punct de vedere oficial forului european legat anunţul federaţiei de la Budapesta legat de emiterea afișarea hărții Ungariei istorice la meciurile internaționale, precum cele care urmează din cadrul preliminariilor EURO 2024.

UEFA susţine că nu permite afişarea hărţii Ungariei Mari! Federația Română de Fotbal a emis un comunicat, la câteva ore de la momentul în care ungurii au transmis că UEFA le permite să afișeze harta Ungariei Mari la meciuri.

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, FRF face următoarele precizări:

-UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European

-considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene, se mai arată în comunicatul oficial, publicat pe site-ul oficial al FRF.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.