Papa Francisc, apel pentru conservarea resurselor de apă

Papa Francisc a lansat un apel pentru o mai bună gestionare şi conservare a resurselor de apă ale planetei noastre, o provocare aflată în centrul discuţiilor ce vor fi purtate în cadrul unei conferinţe ONU care va începe miercuri la New York. Afirmațiile suveranului pontif vin la numai câteva ore după un avertisment îngrijorător lansat de un raport al Organizației Națiunilor Unite (ONU), care atrage atenția asupra faptului că lumea „merge orbește pe o cale periculoasă” de „supraconsum și supradezvoltare vampirică”. Potrivit BBC, raportul menționat avertizează, de asemenea, asupra unei crize mondiale iminente a apei și a unui „risc iminent” de penurie din cauza supraconsumului și a schimbărilor climatice. 

„Mă rog pentru un rezultat bun al discuţiilor” de la conferinţă şi „sper că acest eveniment important va putea să accelereze iniţiativele în favoarea celor care suferă din cauza lipsei de apă, o resursă esenţială”, a declarat suveranul pontif în cadrul audienţei sale de miercuri de la Vatican, potrivit AFP preluat de Agerpres.

„Apa nu trebuie să fie nici risipită, nici folosită într-o manieră nepotrivită, nici să fie un motiv pentru războaie, ci trebuie să fie conservată pentru noi şi pentru generaţiile viitoare”, a adăugat papa Francisc.

Conferinţa ONU dedicată apei, un eveniment inedit organizat după o pauză de aproape o jumătate de secol, va reuni aproximativ 6.500 de participanţi, inclusiv o sută de miniştri şi 12 şefi de state şi de guverne, îndemnaţi să propună angajamente concrete.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.