Secretarul general, Jens Stoltenberg, cere majorarea cheltuielilor militare ale statelor membre NATO!

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, face un nou apel către țările din NATO pentru contribuția de 2 la sută în cheltuielile pentru apărare. Șeful Alianței a dezvăluit că doar șapte țări, adică nici măcar jumătate, respectă obiectivul cheltuielilor militare. 

Concret, Jens Stoltenberg critică investițiile în apărare ale țărilor membre. Secretarul general NATO a anunțat marți că doar un sfert din statele Alianței respectă procentul de 2 la sută în cheltuielile pe care le fac pentru apărare.

Doar șapte dintre cele 30 de state membre ale NATO au atins ţinta de 2 la sută din PIB privind cheltuielile militare în 2022, a anunţat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, marți, în prezentarea raportului anual al organizaţiei. Acesta a precizat că NATO se aștepta ca încă două state să atingă ținta, pentru că au avut o creștere a PIB.

„Șapte din 30 de aliați și-au îndeplinit obiectivul de cheltuieli militare a NATO de 2 la sută din PIB în 2022, cu o țară mai puțin decât în 2021, înainte de invazia Ucrainei de către Rusia”, a mai punctat  Jens Stoltenberg și le-a cerut aliaților să stimuleze mai rapid investițiile în apărare.

„Nu există nicio îndoială că trebuie să facem mai mult şi trebuie să o facem mai repede. Ritmul pe care îl avem când vine vorba de creşterea cheltuielilor pentru apărare nu este suficient de ridicat. Într-o lume mai periculoasă, trebuie să investim mai mult în apărare”, a cerut Stoltenberg.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.