Armata ucraineană susține că „foarte curând” va da lovitura decisivă la Bahmut

Armata ucraineană susține că ofensiva rusă asupra orașului Bahmut pierde din viteză, pe fondul „pierderilor umane şi de echipamente”, iar Kievul „va profita foarte curând de acest lucru” pentru a-i alunga complet pe ruşi.

Comandantul Forţelor Terestre ucrainene, Oleksandr Sirski, a scris pe canalul său de Telegram că rușii „îşi pierd considerabil forţa şi oxigenul”, iar trupele ucrainene „vor profita foarte curând de această oportunitate, aşa cum deja au făcut-o la Kiev, Harkov, Balaklia şi Kupiansk”, cu referire la teritoriile asediate şi ocupate anterior de Rusia, care au fost eliberate de Ucraina. Sirski a precizat că mercenarii Grupului Wagner rămân principala componentă a asalturilor ruseşti din Bahmut.

În mesajul său, militarul ucrainean a lăudat trupele care apără Bahmut, rămas sub controlul Kievului, pentru „rezistenţa, curajul şi bravura supraomeneşti de care dau dovadă sub focul continuu al artileriei şi aviaţiei inamice”.

Bahmut este de mai multe luni punctul cel mai fierbinte al frontului din Ucraina.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) vede semne că Rusia şi-a încetinit operaţiunile în Bahmut. Forţele Moscovei au obţinut „progrese marginale” în unele zone, în timp ce în altele Ucraina a lansat contraatacuri.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.