Plafonarea tarifelor RCA, amânată!

Proiectul de plafonare a preţului poliţelor RCA, pregătit la propunerea Autorităţii de Supraveghere Financiară, nu figurează pe ordinea de zi a ședinței de Guvern deoarece a fost retras de ASF.

Proiectul nu figurează pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de vineri deoarece a fost retras de ASF. Nici legile Educației nu figurează pe agenda ședinței de azi.

”Legile educatiei nu figureaza pe agenda de astazi deoarece doamna ministru Ligia Deca are inca o situatie a starii de sanatate care necesita urmarea recomandarilor medicale de izolare. In privinta proiectului de plafonare a pretului RCA pregatit la propunerea Autoritatea de Supraveghere Financiara, acesta nu figureaza pe ordinea de zi deoarece a fost retras de ASF”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) şi Patronatul Industriei Asigurătorilor din România (PIAR) afirmă că nu sunt de acord cu proiectul de Hotărâre de Guvern care instituie o plafonare pe termen de 6 luni a tarifelor de primă la asigurările RCA. Industria arată că proiectul încalcă legislaţia europeană, este lipsit de fundament economic şi ambiguu pe anumite aspecte, riscând să destabilizeze şi mai mult piaţa de asigurări RCA. Mai mult, cele trei organizaţii amintesc şi că s-a mai apelat la o astfel de măsură şi în anul 2016, tot prin HG, iar soluţia nu a fost benefică nici pentru piaţa de asigurări din România şi nici pentru asiguraţi, nici pentru persoanele prejudiciate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.