Protestele continuă în Franța. Peste un milion de francezi sunt în stradă!

Franța este mistuită de proteste violente din cauza creșterii vârstei de pensionare! Oamenii sunt supărați pe președintele Emmanuel Macron și pe Guvernul de la Paris. Peste un milion de francezi au ieșit în stradă în cele mai importante orașe din țara. Cele mai violente scene s-au înregistrat în Brodeaux, unde protestatari au incendiat noaptea trecută clădirea primăriei și au blocat accesul la un terminal al aeroportului. Oamenii s-au așezat pe șinele de tren și s-au încăierat cu poliția. De asemenea, fermierii au adus gunoiul în fața consiliilor din marile orașe. Au fost anunțate alte peste 300 de proteste pentru zilele următoare. 

Protestatarii violenți au dat foc sediului primăriei din Bordeaux. Imaginile șocante cu momentul incendiului au circulat pe internet și arată cum intrarea în primărie este cuprinsă de flăcări, care s-au extins și la celelalte clădiri din apropiere. Autoritățile au arestat peste 200 de persoane.

În același timp, sute de mii de oameni au blocat autostrăzile și căile ferate cu baricade de lemn, apoi le-au incendiat. Oamenii au mărșăluit cu steaguri și fumigene.

Protestele au devenit rapid violente în marile orașe. La Rennes, manifestanții au aruncat cu pietre și sticle în forțele de ordine, care la rândul lor, au dat cu gaze lacrimogene.

În același timp, angajații din mai multe sectoare au intrat în grevă, printre angajaţii de la companiile de salubrizare care nu mai ridică gunoiul din Paris de mai bine de o săptămână.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.