Sindicatele din Educație au protestat în mai multe orașe din țară. Profesorii cer salarii mai mari!

Revoltă în stradă! Angajații din învățământ au protestat joi în mai multe orașe. Oamenii sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și cer salarii mai mari.

Profesorii din mai multe județe au protestat zilele aceastea în fața prefecturilor. Un astfel de protest a avut loc la Cluj Napoca. Salariații din învățământ s-au declarat „profund dezamăgiți de lipsa de răspuns a Guvernului”. De asmenea, oamenii sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și cer salarii mai mari.

”Suntem profund dezamăgiţi de lipsa de răspuns din partea Executivului şi considerăm că aceasta este, de fapt, o invitaţie la noi proteste, printre care şi demararea grevei generale în educaţie. Guvernul României se face responsabil în totalitate pentru starea sistemului de învăţământ naţional, dar şi de efectele acestor proteste asupra procesului de educaţie”, a transmis Sindicatul Liber al Învățământului Preuniversitar Clujean – FSLI.

Salariaţii din învăţământ au spus, de asemenea, că nu sunt dispuşi să renunţe la lupta pe care o duc în acest moment cu o clasă politică ”căreia nu îi pasă de viitorul şcolii româneşti, implicit de generaţiile de copii şi tineri care au nevoie de performanţă în educaţie”.
”𝐓𝐚̆𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐆𝐮𝐯𝐞𝐫𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐧𝐮 𝐞 𝐝𝐨𝐚𝐫 𝐬𝐟𝐢𝐝𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐚𝐝𝐫𝐞𝐬𝐚 𝐧𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚̆, 𝐚 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐫𝐢𝐚𝐭̧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐢̂𝐧𝐯𝐚̆𝐭̧𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐭, 𝐜𝐢 𝐥𝐚 𝐚𝐝𝐫𝐞𝐬𝐚 𝐭𝐮𝐭𝐮𝐫𝐨𝐫 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚, 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐬̧𝐢 𝐝𝐮𝐜 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐢 𝐥𝐚 𝐬̧𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚̆ 𝐬̧𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐬̧𝐭𝐞𝐚𝐩𝐭𝐚̆ 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭 𝐬̧𝐢 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞𝐚 𝐥𝐞𝐠𝐢𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞𝐢 𝐭̧𝐚̆𝐫𝐢”, mai transmite FSLI.

Protest a fost și la Timișoara. Angajații din Educație au pichetat Prefectura Timiș pentru a-și striga nemulțumirile. Printre solicitările protestatarilor se numără rezolvarea problemei aplicării integrale a dispozițiilor Legii – cadru nr. 153/2017 pentru toate categoriile de salariați din învățământ, astfel încât toți salariații din sistemul educațional să beneficieze de salariul de bază prevăzut de această lege pentru anul 2022, identificarea unor soluții pentru creșterea veniturilor personalului didactic auxiliar; instituirea, prin lege, a regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflației; plata suplimentară a personalului din unitățile/instituţiile de învățământ nominalizat în echipele de proiecte de finanţate din fonduri europene nerambursabile.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.