Joe Biden, un nou avertisment dur la adresa Iranului

Joe Biden lansează o nouă amenințare. Președintele de la Casa Albă a lăsat de înțeles că un nou război ar putea fi aprins, în Iran. Liderul american a transmis un avertisment dur.

Joe Biden susține că violențele ar putea fi declanșate ca reacție a unor operațiuni iraniene în Siria.

Un militar american a fost rănit vineri, 24 martie, în Siria, în timpul celui mai recent atac de răspuns care a implicat forţele susţinute de Iran şi personal american. Joi, un antreprenor american a fost ucis, iar cinci militari americani şi un alt antreprenor au fost răniți. Potrivit Administrației Joe Biden, o dronă de origine iraniană a fost folosită în acest atac.

„Nu faceţi greşeli: Statele Unite nu… Vor un conflict cu Iranul, dar aşteptaţi-vă să acţionăm în forţă pentru a ne proteja poporul”, a declarat Biden reporterilor, în timpul unei vizite în Canada.

SUA se confruntă cu o nouă provocare majoră. În martie, Iran și Arabia Saudită au reluat legăturile diplomatice, mediate de China.

Iran este una dintre puterile nucleare ale lumii, alături de Rusia, China, India, Franța, Israel și Coreea de Nord.

Între timp, starea de sănătate a lui Joe Biden continuă să provoace îngrijorare la nivel mondial. În cadrul celui mai recent discurs public, SUA a încurcat Canada cu China, rivalul economic al Americii. Joe Biden a vrut să mulțumească statului vecin pentru cooperarea cu SUA în ceea ce privește nivelurile record de migrație din emisfera vestică, dar până la urmă i-a transmis un mesaj lui Xi Jinping, aliatul lui Vladimir Putin.

Greșeala lui Joe Biden nu a fost singurul moment stânjenitor din timpul discursului său de jumătate de oră. În introducere, președintele a glumit despre faptul că nu susține echipa NHL Toronto Maple Leafs.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.