Vești proaste pentru turiștii români. Prețurile pentru vacanțele în Thassos cresc în 2023!

Prețurile pentru vacanțele în Thassos, una dintre cele mai populare insule grecești unde merg românii pe timpul verii, cresc cu 7 – 10% în acest an, din cauza creșterii costurilor de operare cu peste 30%.

Paris Paraschoudis, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Thassos, spune că o mulțime de români și-au achiziționat case pe această insulă.

„Anul trecut insula Thassos a fost vizitată de 350.000 de turişti, din care 65% români. Unii stau mai mult, alţii mai puţin. De exemplu, turiştii români stau în medie şase zile, în timp ce bulgarii stau mai puţin. De asemenea, important de menţionat este că sunt şi români care şi-au achiziţionat case pe insulă. Alţii au chiar hoteluri mai mici”, a declarat acesta.

O casă de vacanță în Thassos poate să pornească de la 100.000 de euro și poate ajunge la câteva milioane. „Chiar şi acum sunt români care caută să îşi cumpere locuinţă pe insulă sau şi-o construiesc”, a mai spus el.

Sezonul vacanțelor din acest an începe de Paște. „(…) Chiar de la începutul lunii mai organizăm diverse evenimente şi de exemplu din cei 600 de participanţi la un eveniment de ciclism, 400 sunt români, românii sunt ciclişti”, a spus Paris Paraschoudis.

El a precizat că tarifele la pachete vor fi mai mari cu între 7 și 10%. „Energia și produsele s-au scumpit cel mai mult spune acesta, dar și costurile de personal, însă doar o parte din costurile de operare se vor resimţi în preţul cazărilor”.

Până acum 70% din rezervări au fost ocupate. Primarul din Thassos, Eleftherios Kyriakidis, spune că e cea mai vizitată insulă elenă de turiștii români.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.