Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, susține egalitatea de remunerare a femeilor și bărbaților, în locuri de muncă similare!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a susținut în PE, în prezența comisarului pentru egalitate, Helena Dalli, egalitatea de remunerare a femeilor și bărbaților, în locuri de muncă similare!

“Doamnă comisar, se pare că noi, astăzi, dezbatem și votăm o normalitate. Sincer, am rămas surprinsă de punctele de vedere ale unor colegi care consideră că nu este nevoie să avem acest act legislativ pentru că, susțin aceștia, va crea birocrație pentru IMM-uri. Eu provin din mediul privat și vă spun foarte clar că este aberant ce susțin colegii noștri. Este clar că, acum, avem o diferență între salarii, pentru aceeași muncă prestată de femei și de bărbați. Și, dacă într-o societate democratică nu există conformare voluntară, trebuie să intervenim și să reglementăm acest lucru”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Totodată, Maria Grapini consideră că este necesar ca toată lumea să înțeleagă că nu trebuie să existe nicio diferență de remunerare între femei și bărbați, în cazul unor locuri de muncă similare.

“Vorbim de același loc de muncă, de aceeași responsabilitate, de același volum de muncă. La aceeași muncă, trebuie același salariu, pentru femei și bărbați”, a precizat eurodeputatul PUSL.

Nu în ultimul rând, Maria Grapini a precizat că, deși va vota „cu tot dragul” această directivă, aplicarea acesteia este în responsabilitatea statelor membre.

“Toți trebuie să urmărim dacă, în statul nostru membru, se aplică această directivă”, a conchis europarlamentarul român.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.