Papa Francisc, internat de urgență la un spital din Roma

Papa Francisc a fost internat, miercuri, la un spital din Roma, a anunțat Biroul de presă al Cetății Vatican. 

Papa Francisc are o infecție respiratorie și va trebui să rămână „câteva zile” în spitalul din Roma. Suveranul Pontif a avut dificultăți cu respirația în ultima perioadă. Va avea nevoie de câteva zile de terapie medicală adecvată”, se arată în declarația oficială a Cetății Vaticanului, potrivit BBC.

„Papa Francisc este impresionat de numeroasele mesaje primite și își exprimă recunoștința pentru atenție și rugăciuni”, se mai spune în declarația Sfântului Scaun:

„În ultimele zile, Papa Francisc s-a plâns de unele dificultăți respiratorii și după-amiaza a mers la Policlinico A. Gemelli din Roma pentru a fi supus unor controale medicale. Rezultatele arată o infecție respiratorie (este exclusă infecția cu COVID-19) care impune câteva zile de tratament medical adecvat în spital”.

Anterior, o sursă apropiată anturajului Papei, citată de presa britanică, a dezvăluit că Papa Francisc va fi ținut peste noapte la Spitalul Gemelli.

De asemenea, programul Papei Francisc a fost anulat pentru următoarele două zile, în timp ce controalele medicale continuă.

La acel moment nu se știa dacă este vorba despre o posibilă nouă boală care ar fi determinat rămânerea peste noapte la spital a Papei. Presa italiană relatează că este posibil ca Suveranul Pontif să fi suferit de probleme respiratorii și apoi ar fi fost dus la spital cu ambulanța, mai scrie BBC.

Papa, care are 86 de ani, a participat la audiența generală săptămânală și prezenta o stare de sănătate bună.

Papa Francisc a fost dus în această după-amiază la spitalul Gemelli din Roma pentru niște controale programate anterior”, a anunțat purtătorul de cuvânt al său, Matteo Bruni.

„După cum se obișnuiește, Sfântul Părinte a prezidat miercuri dimineața Audiența Generală în Piața Sf. Petru, a mai transmis Biroul de presă al Sfântului Scaun, potrivit vaticannews.va.

Papa Francisc suferă de diverticulită, o afecțiune care poate infecta sau inflama colonul. Suveranul Pontif a suferit o operație în 2021 când i-a fost îndepărtată o parte din colon.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.