Beneficiile finanțării bazate pe active

Compania ta se confruntă cu mai multe obstacole, majoritatea dintre ele fiind asociate cu finanțarea afacerii. Unele dintre aceste provocări pot aduce beneficii organizației tale, în timp ce altele pot reprezenta riscuri semnificative pentru expansiunea sau existența continuă a companiei. Cum poate beneficia compania ta de finanțarea bazată pe active pentru a genera capitalul de lucru și fluxul de numerar necesar dezvoltării și creșterii sale, dar și pentru a supraviețui? Acest articol va explica ce trebuie să știi despre finanțarea bazată pe active.

Ce este finanțarea bazată pe active? Finanțarea bazată pe active este o formă de finanțare a afacerilor în care garantarea creditelor se poate face cu active imobiliare, echipamente și inventare. Pe scurt, finanțarea bazată pe active este un împrumut în care compania își utilizează activele drept garanție. Finanțarea bazată pe active poate fi numită și creditare bazată pe active și finanțare comercială. Companiile folosesc această abordare atunci când există lacune temporare în fluxurile de numerar ale unei companii sau întârzieri în ciclul de colectare a fondurilor. Pe de altă parte, finanțarea bazată pe active poate fi utilizată și pentru finanțarea companiilor nou înființate, refinanțarea împrumuturilor existente, finanțarea creșterii, fuziuni și achiziții, precum și pentru achiziții de management (MBO) și achiziții de persoane din afara managementului (MBI).

Principiile de bază ale finanțării bazate pe active

Utilizarea finanțării bazate pe active poate aduce beneficii companiei tale atât în perioadele prospere, cât și în cele dificile. Adevărul este că majoritatea proprietarilor de afaceri și managerilor financiari trebuie să fie conștienți că obținerea de finanțare pentru afaceri continuă să fie complicată. Este o practică comună în industrie să se facă referire la acest tip de finanțare ca „ABL” (creditare bazată pe active). Veți negocia o linie de credit rotativă similară cu o facilitate bancară autorizată. Aceasta poate include, de asemenea, o componentă semnificativă de finanțare a inventarului. O companie care experimentează creștere, dar nu poate atrage capitalul tradițional necesar pentru finanțare, poate apela la finanțarea bazată pe active sau poate lua în considerare pacanele gratis NetBet .

Prețurile pentru liniile de credit bazate pe active sunt extrem de variabile. Cel mai bun sfat este să vă pregătiți să plătiți orice de la un punct sau doi peste dobânda de referință, inclusiv 1,5-2% pe lună. Motivul pentru o astfel de disparitate semnificativă de preț este o întrebare pe care clienții o primesc în mod constant. Dimensiunea generală a companiei dvs. și calitatea tranzacției vor determina în cele din urmă un partener de finanțare bazat pe active care să se potrivească mai bine nevoilor și profilului dvs. general de risc. Răspunsul la această întrebare este că există diferite niveluri de finanțare bazată pe active.

Realitatea este că finanțarea bazată pe active a adus o oarecare schimbare peisajului general al finanțării de afaceri, iar un număr tot mai mare de afaceri, atât mari cât și mici, se îndreaptă către această formă de finanțare. Datorită gamei largi de dimensiuni ale tranzacțiilor, finanțarea bazată pe active nu este recomandată pentru clienții care necesită mai puțin de câteva sute de mii de dolari. Acest lucru se datorează faptului că, după o anumită limită, raportarea, costurile și alte activități efectuate nu mai au sens pentru compania dvs. sau pentru creditorul ABL.

Ce câștiguri îți aduc activele

Activele tale te pot ajuta să obții o marjă de profit până la nivelul valorii lor de piață curente dacă folosești finanțarea bazată pe active. Dacă ai nevoie de finanțare pentru stocuri, o parte semnificativă a facilității tale trebuie să fie dedicată pentru a răspunde acestei nevoi. Cu toate acestea, obținerea de finanțare pentru stocuri din surse tradiționale poate fi dificilă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.