Avertisment dur al DSVSA: Produsele alimentare care ajung în hypermarketurile din România sunt pline de substanțe toxice!

Instituțiile statului român încep să recunoască faptul că produsele alimentare care ajung în hypermarketurile din România sunt pline de substanțe toxice. În acest sens, DSVSA a oferit un scurt ghid cetățenilor.

Direcția Sanitară Veterinară pentru Siguranța Alimentelor trage un semnal de alarmă în cazul toxiinfecțiilor alimentare. Astfel, normele de igienă alimentară nu trebuie trecute vreodată cu vederea.

Spălarea fructelor și a legumelor una dintre regulile importante pentru prevenirea hepatitei A. Lipsa igienei corespunzătoare vine și cu risc ridicat de poliomielită. Viermii rotunzi, tenia echinococus și protozoarele reprezintă alte pericole.

Experții de la DSVSA au explicat pe scurt cum trebuie procedat, de fapt:

„Legumele și fructele se spală sub jet de apă timp de 60 de secunde sau într-un vas cu apă din abundentă, după care se clătesc cu apă curată. Ideal ar fi ca fructele să fie introduse 15 -20 secunde, în apă caldă la 75-80 ºC, aceasta fiind cea mai eficientă modalitate de a distruge protozoarele și ouăle acestora.

Fructele și legumele cu coaja tare se spală cu ajutorul unei perii speciale care să pătrundă și în zonele mai puțin accesibile. Cele moi se spală cu mâinile goale. În cazul pachetelor cu legume prespălate, precum salata gata de a fi consumată, verificați indicațiile de pe pachet. Totuși, dacă este posibil, pentru siguranța copiilor pot fi trecute și acestea pe sub un jet generos cu apă”, se arată într-un comunicat DSVSA.

De asemenea, îndepărtarea cojilor fructelor și legumelor este o soluție sigură, pe lângă spălare.

„Îndepărtarea cojii fructelor și legumelor ajută la îndepărtarea bacteriilor nedorite și a pesticidelor, care se găsesc în concentrație crescută la suprafața acestora”, mai susține DSVSA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.