Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, mesaj tranșant în plenul PE: Măsurile de atenuare a crizei climatice trebuie dublate de măsuri de protecție socială!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a reiterat în plenul Parlamentului European nevoia de măsuri de protecție socială, atunci când se aplică măsuri de atenuare a crizei climatice!

Potrivit eurodeputatului Grapini, deși toată lumea trebuie să recunoască existența crizei climatice, punctul său de vedere, care este și al cetățenilor pe care îi reprezintă în PE, este că această criză trebuie tratată la nivel global.

„Nu putem să rezolvăm doar noi, Europa, criza climatică. De aceea se impune ca, la COP 28, în Dubai, instituțiile europene să susțină foarte clar, ca și cele de pe celelalte continente, o strategie clară de diminuare a crizei climatice. Evident că noi  trebuie să vedem aici cum putem să gestionăm mai bine pădurile, apa și solul și, ca atare, trebuie luate măsuri suplimentare pentru că defrișarea, știm bine, a dus la catastrofe naturale”, a punctat, în intervenția sa, Maria Grapini.

De asemenea, eurodeputatul PUSL i-a spus tranșant comisarului european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, prezent la dezbateri, că soluționarea crizei climatice prin măsuri mai dure nu poate fi posibilă fără măsuri clare de combatere a crizei sociale.

“Cele două crize trebuie introduse în același pachet și, în context, trebuie să găsim măsuri de susținere a statelor mai puțin dezvoltate, a regiunilor mai sărace, astfel încât cetățenii să poată susține măsurile care vizează atenuarea crizei climatice. Toată lumea va dori, așa cum spunea un coleg, să aibă un acoperiș cu energie solară… dar, oare, va putea acest lucru? Așa că trebuie să tratăm  aceste crize la pachet și, cu siguranță, acesta este drumul cel bun”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.