Vicepremierul britanic Dominic Raab a demisionat vineri!

Vicepremierul britanic Dominic Raab a demisionat vineri, în urma unei anchete cu privire la acuzaţii de intimidare formulate împotriva sa. Decizia a fost anunțată într-o postare pe Twitter. 

În scrisoarea demisiei postate pe Twitter, Dominic Raab, care este și secretarul de stat pentru Justiție, atacă concluziile  anchete, precizând că, ”prin stabilirea pragului intimidării atât de jos, această anchetă a deschs un precedent periculos”.

”Acest lucru va încuraja plângeri false împotriva miniştrilor şi va avea un efect descurajator asupra celor care fac schimbarea în numele Guvernului şi în cele din urmă asupra poporului britanic”, a afirmat Raab.

În luna noiembrie, cotidianul The Guardian a relatat că desemnarea lui Dominic Raab la conducerea Ministerului Justiţiei a provocat nelinişte pentru numeroşi funcţionari, unii dintre ei având în vedere să demisioneze. Conform publicaţiei britanice, personalul ministerului a descris o „cultură a fricii” în interiorul instituţiei conduse de un „tiran nepoliticos şi agresiv”, relatează HotNews.ro.

La rândul său, tabloidul The Sun a indicat faptul că, într-un acces de furie, Raab ar fi aruncat tomate în timpul unei reuniuni, lucru dezminţit la acea vreme de purtătorul său de cuvânt.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.