Lovitură dură primită de cancelarul Nehammer. Comuniștii intră în parlamentul regional pentru prima oară de la al Doilea Război Mondial!

Șoc pe scena politică din Austria. Comuniștii intră în parlamentul regional pentru prima oară de la al Doilea Război Mondial, după alegerile de duminică. Cancelarul Nehammer recunoaște eșecul, în ciuda victoriei popularilor în Salzburg.

Încercarea popularilor de a opri avansul celor de extrema dreaptă a eșuat la Salzburg. Partidul Popular – ÖVP a suferit o înfrângere amară duminică. Câștiguri puternice înregistrează un partid muncitoresc – partidul comunist, nu pentru SPÖ, ci pentru KPÖ. Popularii au scăzut cu șapte procente la 30,4 la sută, FPÖ are un plus de șapte procente, s-a apropiat de ÖVP cu 25,9 la sută. SPÖ și Verzii au pierdut voturi, scrie presa din Austria.

Cancelarul austriac Karl Nehammer recunoaște minieșecul alegerilor din Salzburg. Nehammer a declarat în fața celro de la Partidul Popular că rezultatul alegerilor pentru ÖVP de la Salzburg a fost „o victorie cu un minus”.

Partidul Comunist din Austria (KPÖ) obține în urma alegerilor regionale din Salzburg, de duminică, 11,2%, conform estimărilor oficiale, și intră în parlamentul local pentru prima dată după anul 1945.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.