Marcel Ciolacu pune „punctul pe i”: Este pentru prima dată când România are creștere economică pe investiții, nu pe consum. Nu s-a vorbit de tăieri de salarii niciodată!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că nu s-a discutat, în cadrul coaliției, despre tăierea salariilor bugetarilor sau despre o înghețare a veniturilor. ”Economiile care se fac la autoritățile locale sau centrale nu vor fi luați de către stat. Este pentru prima dată când România are creștere economică pe investiții, nu pe consum. Dorim să urmăm acest trend.

Nu s-a vorbit de tăieri de salarii niciodată. Nu s-a vorbit despre o înghețare de venituri. Este o abordare corectă și profesionistă, astfel încât dacă avem un jalon în PNRR să venim cu o nouă lege a salarizării sau cu modificări ale actualei legi.”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a propus luni, în coaliţia de guvernare, impozitarea progresivă a veniturilor care depăşesc salariul preşedintelui, respectiv 25.000 de lei, măsură care ar urma să se aplice atât la stat cât şi la privat. Ministerul Finanţelor trebuie să vină cu o analiză, într-o săptămână, privind impactul unei astfel de măsuri, au precizat surse social-democrate.

În şedinţa coaliţiei, s-a discutat despre impozitarea veniturilor mai mari decât cel al preşedintelui. Astfel, potrivit propunerii venite din partea preşedintelui PSD, ar putea fi impozitate progresiv, începând de anul viitor, veniturile mai mari de 25.000 de lei brut, echivalentul salariului preşedintelui. Măsura s-ar putea aplica atât la stat, cât şi la privat şi nu este exclus sa fie introduse mai multe praguri de impozitare, au precizat sursele din PSD. Ministerul de Finanţe are la dispoziţie o săptămână să facă o analiză si să prezinte câte persoane s-ar încadra pentru această impozitare. Liderii coaliţiei de guvernare au discutat, luni, despre măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare, pe fondul scăderii încasărilor la bugetul de stat, iar premierul Nicolae Ciucă a cerut să nu fie tăieri salariale de niciun fel, iar până la noua lege a salarizării să nu crească salariile. Despre cumulul pensie-salariu, la stat, în urma discuţiilor s-a ajuns la concluzia că acesta nu se poate face prin Ordonanţă de urgenţă, pentru că e neconstituţional, astfel că trebuie să se aplice prin lege, au precizat surse liberale. În schimb, liderii coaliţiei au decis stoparea angajărilor în sistemul de stat şi reducerea cu 10% a cheltuielilor la bunuri şi servicii.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.