Marcel Ciolacu nu mai acceptă jumătăți de măsură: Vreau să ne asumăm în coaliţie ca în viitoarea lege a salarizării să nu mai existe sporuri!

Marcel Ciolacu este decis să adopte măsuri radicale în viitorul apropiat: ”Nu sunt adeptul sporurilor! Să nu mai existe!”. Guvernul anunță plafonarea sporurilor la 20% din valoarea salariului de bază, însă acestea sunt aproape de dispariție în viitorul nu prea îndepărtat.

Conform RTV, sporurile nu vor fi incluse în viitoarea lege a salarizării, lucru confirmat și de liderul PSD Marcel Ciolacu. ”Nu sunt adeptul sporurilor, eu vreau să ne asumăm în coaliţie ca în viitoarea lege a salarizării să nu mai existe sporuri. Actualele sporuri să fie cuprinse în corpul salariului şi de acolo să terminăm această invenţie românească cu zeci de sporuri pentru care ne luptăm în instanţă, câteodată le pierde angajatul, angajatorul.

Vor exista pentru cei care fac gărzi care nu pot să lipsească de la serviciu, vor exista anumite componente. Actualele sporuri intră în corpul salariului şi am terminat, pentru că ele oricum erau impozitate la fel şi am terminat o dată. Spor de calculator, nu mai este spor de calculator, e de condiţii grele. Un minister are nu ştiu ce spor de 15%, celălalt minister nu are, atunci cei care nu au se mută la cei care au. Unde vrem să ajungem? Cum şi în mediul privat trebuie să scoatem excepţiile, să faci un profil concurenţial corect, la fel trebuie să se întâmple şi în zona bugetară”, a precizat liderul PSD.

De asemenea, Ciolacu anunță stoparea angajărilor la stat în mai multe domenii. Asta, deși angajările la stat fuseseră deblocate de scurt timp tocmai pentru că diverse instituții se plângeau că au nevoie de angajați pentru a face față cerințelor anului 2023.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.