Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, mesaj tranșant în plenul PE de la Strasbourg: UE înregistrează un mare eșec! Avem piața fragmentată în UE și România nu este în Schengen!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a criticat dur, în plenul PE de la Strasbourg, eșecul UE privind aplicarea fără discriminare a Regulamentului Schengen.

Intervenția fermă a eurodeputatului Grapini a avut loc în prezența vicepreședintelui CE, Maros Sefcovic, comisar pentru relații interinstituționale și prospectivă și a ministrului pentru afaceri europene al Suediei, Jessika Roswall, membru al Consiliului UE .

„Este bine că discutăm despre Pactul de Stabilitate, chiar în săptămâna în care sărbătorim Ziua Europei, și, da, avem nevoie de o schimbare în această privință, dar v-ați gândit și la un Pact de Solidaritate? Cum stabilim acest Pact de Stabilitate dacă nu ne gândim la faptul că nu a crescut coeziunea socială, că avem încă regiuni sărace, că avem încă copii în săracie? Astăzi, UE înregistrează un mare eșec. Și anume avem piața fragmentată în UE și țara mea, România, nu este în Schengen. Lăsăm Austria să zburde ca un cal sălbatic în UE și să distrugă proiectul UE, creând aceste nedreptăți pentru cetățenii europeni”, a punctat, revoltată, Maria Grapini.

De asemenea, eurodeputatul PUSL a avertizat asupra faptului că în momentul în care se pun bazele unui Pact de Stabilitate, trebuie, înainte de toate, să ne gândim cum facem o piață unică și cum facem ca zonele sărace din unele statele membre să fie ajutate, prin măsuri concrete, să iasă din sărăcie. Să nu uităm, a adăugat Maria Grapini, că vorbim de aceste lucruri în contextul în care există subsidiaritate pentru politica fiscală.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.