Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, cere, în plenul PE, sprijin concret pentru fermieri!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a cerut, în cadrul unei intervenții în plenul PE de la Strasbourg,  sprijin concret pentru fermieri.

“Faptul că nu avem prezent, în plenul PE, comisarul pentru agricultură nu arată decât dezinteresul față de fermieri, față de un sector atât de important. S-a spus că fermierii au îmbătrânit și că, din păcate, nu  mai avem tineri fermieri. Personal, i-am scris domnului comisar pentru agricultură și dezvoltare rurală și i-am propus să pună bazele unui centru de excelență pentru tinerii fermieri. În România, acest lucru funcționează. Sunt 300 de tineri care au absolvit acest curs și s-au întors să lucreze în mediul rural. De ce nu facem nimic concret? Putem o sarcină uriașă pe fermieri. Este ca și cum pe un pod care susține două tone trecem cu zece tone. Evident, că fermierii nu pot suporta acest lucru”, a punctat eurodeputatul Grapini.

De asemenea, Maria Grapini a mai spus că este nevoie de claritate și fermitate în privința deciziilor luate la nivel european pentru susținerea fermierilor.

Potrivit europarlamentarului umanist, fără a pune ceva în loc, un mecanism eficient de sprijin pentru fermieri, PAC-ul (Politica Agricolă Comună) va fi un dezastru.

„Ce facem, însă, noi aici? Sunt diferențe uriașe între subvențiile pe care le acordăm fermierilor din țările din Vest față de cele din Est. Să fie foarte clar: fermierii au nevoie de un mecanism de sprijin!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.