Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, susține alocarea unui buget mai mare pentru distribuirea alimentelor în școli!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, susține alocarea unui buget mai mare pentru distribuirea alimentelor în școli!

“Viitorul Europei și al fiecărei țări sunt copiii! Mă bucur că discutăm despre programul de distribuție pentru fructe, legume și lapte în școli și vreau să adresez felicitări pentru un raport atât de bine documentat și argumentat. M-aș bucura însă ca de recomandările noastre din raport să țină cont și Comisia. Trebuie un buget mai mare și nu trebuie să facem rabat de la calitate, nu trebuie să cumpărăm cu bani puțini ceea ce este cel mai ieftin pentru copii!””, a punctat, recent, în plenul PE, eurodeputatul Grapini.

În contextul în care, a avut ocazia de a merge într-o școală „ai cărei copii nu știau ce sunt bananele pentru că nu mâncaseră niciodată”, Maria Grapini a reiterat necesitatea unui program de educație în ceea ce privește modul de alimentație al copiilor.

“Cred că, în paralel cu programul de distribuție al alimentelor în școli, trebuie să facem și educație alimentară. Sunt de acord că, zonal, trebuie să încurajăm IMM-urile, micii fermieri, astfel încât să fie principalii furnizori pentru produsele distribuite în școli!”, a conchis europarlamentarul umanist.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.