Evenimentul Chocolate Saga Festival va avea partener oficial brandul Belcolade, prin compania Puratos România

Chocolate Saga Festival, primul festival al ciocolatei din România, se va desfășura în weekendul 26-28 mai 2023, în centrul vechi al capitalei, la Casa Ghica și va reuni cele mai mari nume din domeniu, din România și din țările din regiune. Brandul Belcolade, inițiator al programului de sustenabilitate în industria de cacao, Cacao Trace, s-a alăturat ca și partener oficial. 

Despre Belcolade

Belcolade a trecut printr-un proces complet de rebranding care își dorește să reflecte mai clar noul focus și noua viziune în ceea ce privește gustul, sustenabilitatea și inovația. În același timp, își dorește să asigure suportul tehnic și creativ de care are nevoie clientul pentru a-și asigura viitorul afacerii. De la adoptarea unei identități noi,  distinctive, inclusiv un nou ambalaj mai fresh, dar și o identitate vizuală și o comunicare nouă, Belcolade face tranziția către ambalaje 100% sustenabile și gata de reciclat. De asemenea, își îmbunătățește oferta digitală pentru a crește accesul la expertiza tehnică și inovația cooperativelor.

„La Belcolade, ne mândrim că suntem parte din tradiția și moștenirea care i-au adus ciocolatei belgiene această reputație extraordinară. Ne impunem standarde de calitate extrem de înalte și oferim valoare adăugată considerabilă, atât prin inovație cât și prin servicii adresate clienților noștri. Din acest motiv, toate sortimentele noastre de ciocolată sunt — și au fost întotdeauna — produse în fabrica noastră din Erembodegem, Belgia. Compania noastră este singura de pe piață deținută încă de proprietari belgieni: garanția experienței ciocolatei belgiene autentice”, a explicat Gabriela Bereș, country manager pentru Europa Centrală și de Est.

Despre Cacao Trace

Puratos  a lansat, în 2022 și în România, programul Cacao-Trace™ gândit să ridice standardele de calitate în industria ciocolatei.

Prin acțiunile acestui program, compania își ia angajamentul ca, din fiecare kg de ciocolată sustenabilă vândută pe piață, sa returneze 10 eurocenți direct comunităților de fermieri care trăiesc din agricultura cu cacao.

Programul de sustenabilitate a fost lansat de grupul Puratos în anul 2016 și până acum a strâns peste 2 milioane de euro, sumă care a contribuit fie la suplimentarea veniturilor fermierilor cu două salarii, fie ca investiții în comunitățile locale. Astfel, prin programul Cacao-Trace™ s-au construit 6 școli, o maternitate și 23 de stații de apă potabilă pentru satele din Papua Noua Guinee, Vietnam și Coasta de Fildeș și s-au oferit 500 de burse școlare pentru copiii fermierilor înrolați în program.

Pe plan local, Puratos România își propune ca întreg portofoliu de ciocolată să aibă certificare de sustenabilitate Cacao Trace până în 2025. Produsele Belcolade cu certificare Cacao Trace creează valoare adăugată de la fermier la consumator, prin două elemente diferențiatoare – gustul superior obținut printr-un proces controlat de fermentare și veniturile suplimentare obținute din Bonusul de Ciocolată, care ajung direct la fermierii de arbori de cacao.

Despre Puratos

Grupul Puratos este unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime pentru industria de panificaţie, patiserie şi ciocolaterie. Compania a fost fondată în Belgia în 1919, cu sediul central la Bruxelles, are peste 9.000 de angajaţi în 71 de ţări, deține 63 de unităţi de producţie şi 88 de centre de inovaţie, oferind clienților ingrediente calitative și nutritive adaptate cerințelor locale. Produsele Puratos sunt comercializate în peste 100 de ţări.

Puratos România oferă materii prime pentru sectorul alimentar şi servicii specializate clienților săi din sectorul industrial, artizanal și retail printr-o reţea de 10 filiale la nivel național şi prin cele două centre de inovație, din București și Cluj-Napoca, destinate testării de produse și ingrediente inovatoare. Compania a fost înființată în anul 1995, în București, având în prezent o unitate de producție în județul Ilfov, cu trei linii de producţie distincte (linie de margarină, linie de pudre pentru patiserie şi brutărie, respectiv o linie pentru umpluturi cu fructe, creme pe bază de apă și glazuri) şi 150 de angajaţi. Puratos România este unul dintre principalii jucători din sectorul de ingrediente pentru industria alimentară, având un portofoliu extins de produse dedicate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.