Simona Halep, interzisă la Roland Garros!

Organizatorii de la Roland Garros au interzis-o la ediţia din acest an pe Simona Halep, campioana din 2018. Românca este în continuare suspendată provizoriu pentru dopaj.

Românca spera ca printr-o procedură de urgență să primească un verdict favorabil de la Sport Resolutions, tribunalul independent din Londra care judecă dosarul de dopaj, și să fie admisă la turneul de pe zgură din capitala Franței.

Acest lucru nu mai este posibil deoarece organizatorii de la Roland Garros au anunțat și lista de wild carduri acordată pentru ediția din acest an, toate unor jucătoare din Franţa: Clara Burel (22 de ani, locul 108 WTA), Selena Janicijevic (20 de ani, locul 189 WTA), Leolia Jeanjean (27 de ani, locul 125 WTA), Kristina Mladenovic (30 de ani, locul 153 WTA), Diane Parry (20 de ani, locul 109 WTA) și Jessika Ponchet (26 de ani, locul 119 WTA). De asemenea, ultimele două wild carduri vor merge către federațiile din Australia și SUA, în baza unui protocol semnat cele două foruri cu federația franceză de tenis.

Turneul de la Roland Garros va începe la data de 28 mai 2023, chiar în ziua în care este programată audierea Simonei Halep, astfel că era imposibil pentru jucătoarea din Constanța să fie acceptată la turneul ei preferat. În același context, există șanse la fel de mici ca Simona Halep să prindă un loc la Wimbledon.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.