Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, mesaj tranșant: Spitalele regionale din Iași, Cluj și Craiova trebuie să devină operaţionale din 2027!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat marți că spitalele regionale din Iași, Cluj și Craiova trebuie să devină operaţionale începând cu anul 2027.

Alexandru Rafila, despre spitalele regionale. La Iași proiectul a fost finalizat şi din toamnă va începe construcţia efectivă a Spitalului Regional, a anunțat ministrul Rafila.

Mai mult, ministrul a precizat că la jumătatea acestui an va fi finalizat şi proiectul tehnic pentru Spitalul Regional din judeţul Cluj, iar până la sfârşitul anului cel de la Craiova.

„Începând cu anul 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaţionale. Investiţia totală va fi de peste 2 miliarde de euro. În acelaşi timp, 2,4 miliarde de euro sunt alocaţi prin PNRR pentru alte 27 de investiţii spitaliceşti noi, printre care Institutul regional de oncologie din Timişoara, o casă nouă pentru Institutul pentru Boli Cardiovasculare CC. Iliescu din Bucureşti şi, în premieră, un centru de psihiatrie infantilă la Bucureşti. Majoritatea acestor proiecte au fost deja semnate, iar la unele se lucrează efectiv la construcţie (proiectul de la Bistriţa)”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.