USR a lansat „Cartea neagră a guvernării PSD-PNL”. Drulă anunță construirea unei alternative în jurul USR pentru alegerile de anul viitor!

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a precizat că pe 17 iunie va avea loc un congres al partidului în cadrul căruia vor fi luate decizii, inclusiv pentru a construi o alternativă în jurul USR pentru alegerile de anul viitor.

„Avem pe 17 iunie un congres mare. Suntem într-un punct greu pentru România. Şi congresul nostru este despre a pregăti, împreună cu toţi colegii noştri din partid, din toate judeţele, cu delegaţi, anul electoral 2024. Vom avea şi dezbateri, vom lua şi decizii, ca să ne punem în cea mai bună poziţie pentru a construi această alternativă în jurul USR pentru anul viitor”, a spus Drulă, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul partidului.

Tot joi, USR a lansat „Cartea neagră a guvernării PSD-PNL”, în care sunt semnalate „cele mai mari scumpiri” din ultimii 20 de ani, o „explozie” a ratelor la credite, faptul că datoria României a depăşit în luna mai pragul de 50% din PIB, dar şi că numărul de angajaţi din sistemul public a atins în noiembrie 2022 „un maxim istoric al ultimilor 12 ani”, ajungând la 1.280.003 persoane.

Drulă a susţinut că măsurile necesare pentru redresarea situaţiei economice a ţării sunt incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pe care l-a numit „cel mai bun proiect de ţară” pe care l-a avut România de la intrarea în UE. Printre aceste măsuri se numără: eliminarea pensiilor speciale, aşezarea „pe baze sustenabile” a finanţelor publice, tăierea cheltuielilor.

„Vedeam ieri o ştire despre un rechizitoriu de mită la Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor. Sunt acolo stenograme, discuţii între cei din acest dosar, unde se vede cum fură bani publici. Efectiv, făceau achiziţii publice, nu se livrau acele bunuri şi mergeau în mobilă de 70.000 de euro pentru directoarea de acolo. La un moment, am găsit un punct care denotă exact atitudinea acestor oameni faţă de banul public. Se discuta despre ordonanţa austerităţii şi cei de acolo o luau în derâdere. Spuneau: ‘Noi ştim deja cum să facem, deja avem puse pe SEAP autoturismele, autoutilitarele, nu ne încurcă'”, a spus liderul USR.

Potrivit acestuia, irosirea banilor în statul român se produce fie prin plătirea unor angajaţi „mult peste ceea ce livrează”, fie prin achiziţii publice, în care „bugetele se drenează către firme de partid”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.