Marcel Ciolacu, implicare totală: Rotativa premierilor trece în planul doi. Actualul Executiv trebuie să rezolve întâi criza din Educaţie!

Liderii coaliţiei de guvernare, premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PSD Marcel Ciolacu şi vicepremierul Kelemen Hunor, au susţinut vineri o conferinţă de presă comună, în care au prezentat planul pentru rotativa guvernamentală, în condiţiile grevei angajaţilor din Educaţie.

Nicolae Ciucă a declarat că, deşi trebuia ca vineri să-şi depună mandatul, pentru a face loc noului Guvern, condus de Marcel Ciolacu, demersul a fost amânat până la încheierea grevei din învăţământ, care afectează milioane de copii şi părinţi români.

Marcel Ciolacu a confirmat decizia şi a spus că rotativa premierilor trece în planul doi, aşteptând ca actualul Executiv să rezolve întâi criza din Educaţie, în momentul în care în scurt timp urmează să se desfăşoare examenele de sfârşit de an.

„Înaintea discuțiilor politice, trebuie să ne asumăm împeună rezolvarea problemelor din societate, mai ales că o grevă generală are și o încărcătură emoțională

Decizia luată de noi trei este o decizie corectă, pe care ne-o asumăm împreună. Împreună vom continua – eu ca președinte al Camerei Deputaților, dvs ca premier – să rezolvăm cât mai rapid această problemă, categoric legitimă venită din partea profesorilor.

Dar să găsim și echilibrul să găsim momentele cele mai prielnice. Ne-am asumat în programul de guvernare că prioritatea numarul unu sunt profesorii și sistemul de sănătate.

Avem convenit un calendar cu liderii din invatamant, un calendar foarte scurt, asumat impreuna. E corect sa nu intram in discutii politice, pana nu rezolvam aceasta greva, urmand sa gasim apoi, tot impreuna, un calendar pentru a face rotatia”, a spus Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.