Maria Grapini taxează declarația președintelui Ungariei legată de Transilvania. Eurodeputatul PUSL va avea, săptămâna viitoare, în miniplenara de la Bruxelles, o intervenție pe acest subiect!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Declarația inadmisibilă a președintelui Ungariei, Katalin Novák – „Nu lăsa Transilvania să se piardă, Dumnezeul nostru!”- care a mers, sâmbătă, la Șumuleu Ciuc, la cel mai mare pelerinaj din Europa, a generat reacția vehementă a europarlamentarului PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D.

Potrivit eurodeputatului Grapini, declarația președintelui Ungariei legată de Transilvania este gravă și, în context, președintele României, Klaus Iohannis, trebuie să reacționeze.

„Este o declarație care, din punctul meu de vedere, nu are ce căuta la un președinte de țară. Acesta nu poate face referiri la teritorii din altă țară. Partea proastă este că oficialii nostri – și, cu tot respectul, întreb dacă vicepremierul Kelemen Hunor, care a fost prezent acolo, a fost delegat de Guvernul României sau a fost prezent în calitate de maghiar – nu au reacționat. Este foarte important să lămurim aceste lucruri!”, a punctat Maria Grapini.

De asemenea, europarlamentarul PUSL a punctat că „Ardealul nostru, Transilvania, nu va dispărea pentru că sunt ale noastre, ale românilor, dintotdeauna”.

Totodată, europarlamentarul umanist a precizat că, săptămâna viitoare, când va avea loc o miniplenară la Bruxelles, va face o referire la aceste declarații.

“Nu trebuie să inflamăm acum situația. Să nu uităm că avem o criză politică la București, război la granite. Este jenant însă că oficialii români nu reacționează față de aceste declarații!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.